De streek Dordogne/Corrèze biedt heel veel om te beleven, te ontdekken en te zien. Er valt enorm veel te kiezen.
Hier zo maar een paar voorbeelden!

0820kanotochtvezere3

Kanovaren

Kanovaren op de Vezère en de Dordogne. Vanuit verschillende plaatsen, zoals Montignac, Les Eyzies en Souillac zijn prachtige kanotochten te maken.

Zwemmen in het meer: even verderop is een mooi zandstrand. Dichtbij is ook het zwembad van Larche. Zoek je een echt zwemwaterparadijs, dat zit in Souillac, 25 km van onze bungalow.

strand

strand Lac du Causse

 

Collonges la Rouge

Collonges

 

Collonges la rouge

Collonges

Het schilderachtige middeleeuwse dorp Colonges la Rouge, helemaal gebouwd in rode zandsteen die uit het massief van de Habitarelle komt.

bbqChartrier-Ferrière


Chartrier-Ferrière
:
5 km van het park. Elke woensdag in juli en augustus een gezellige markt. Eten kun je daar ter plekke bereiden en eten. Super gezellig!

Brive la Gaillarde: dichtstbijzijnde grote stad met een gezellig voetgangerswinkelgebied, en op het centrale plein de Église St. Martin.

Brive la Gaillarde

Brive

Sarlat zaterdagmarkt

Sarlat

 

Middeleeuwse centrumplaats Sarlat. Allerlei sfeervolle straten en huizen in het oude centrum. Elk jaar juli/augustus wordt het festival d’été gehouden.

 

Rocamadour

 

Forêt des Singes

Rocamadour: gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat. Het is na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. Boven op de rots ligt een burcht.

Bij Rocamadour ligt ook het Forêt des singes, een park waar de apen vrij rondlopen. Echt een belevenis!

 

In dit gebied zijn veel grotten. Bekendst de grot van Lascaux, een rijk beschilderde prehistorische grot. Andere interessante grot is Rouffignac, waar je met een treintje doorheen kunt rijden.
Heel dicht bij ons in de buurt zijn de Grottes de St. Antoine, een katholieke geloofsplaats. Prachtige plek waar je met een kleine wandeling mooi uitzicht over Brive hebt. Je kunt daar vrij water met een heilzame werking tappen.

watertappen

Grottes de St. Antoine